August 20

Няколко основни Интериорни стилове в дизайна

0  comments

Домът е място където всеки иска да се чуства удовбно и спокойно. Когато стане на въпрос за интериорен дизайн на вашия дом, винаги първия въпрос е свързан с това “Какъв стил искаме да бъде?”.
В интериорния дизайн има дълъг списък със стилове, някои се различават в малките детайли, други са с изразени характеристики различни от останалите, но всеки стил има свои особености.

За ваше улеснение сме Ви представили 6 вида интериорен стил, като за всеки един е посочена цветова гама и основните характеристики.

АРТ-ДЕКО СТИЛ

Арт-Деко в буквален смисъл “декоративно изкуство” представлява синтез от модернизъм и неокласицизъм. Отличава се с блестящи хромирани и месингови фитинги, лъскава боя, лакирано дърво и изобилие от стъкла и огледални елементи.

Дизайн на баня в стил Арт Деко

ИНДУСТРИАЛЕН СТИЛ 

Индустриалният стил , още наречен промишлен дизайн цели постигане на функционалност и ефективност. Този стил се характеризира с високи тавани, висящи метални осветителни тела, дървени елементи, видими тръби и тухли.

Дизайн на дневна и трапезария в индустриален стил

СКАНДИНАВКИ СТИЛ
 
Скандинавският стил е баланс между минимализъм и функционалност. Той е свързан с простотата в помещението, следвайки ефектиността. Стилът се отличава с топли и неутрални цветове, като: бежово, светло сиво и др. Обикновено акцентът е в декорациите и аксесоарите.

Дизайн на баня и всекидневна в скандинавски стил

МОДЕРЕН СТИЛ 

Модерният стил не може да се определи с конкретни характеристики. Той е широкоспектърен, но най-често се определя с елегантност в помещението. Обикновено се използва изчистена цветова палитра, като търсеният резултат е усещане за чисто и уютно, без излишни детайли. Основен акцент е функционалното зониране на помещението.

Дизайн на всекидневна,кухня и трапезария в модерен стил

 БОХО СТИЛ 

Индустриалният стил, още наречен промишлен дизайн цели постигане на функционалност и ефективност. Този стил се характеризира с високи тавани, висящи метални осветителни тела, дървени елементи, видими тръби и тухли.

Дизайн на всекидневна в Бохо стил

МИНИМАЛИСТИЧЕН СТИЛ

Минималистичният дизайн е вдъхновен от традиционния японски дизайн. В този стил всичко е опростено и се използват топли и светли тонове. Няма излишни мебели и други , а декорациите са сведени до минимум. Характерни са чистите форми и линии, естествената светлина, като се следва главно функционалността  в помещението.

Дизайн на всекидневна със стил Минимализъм


Tags

3D visualisation, about your home, interior design, interior style


You may also like

Публикация в списание VAGABOND – Студио Мариве Дизайн: Пътят към създаването на мечтания дом…

Публикация в списание VAGABOND – Студио Мариве Дизайн: Пътят към създаването на мечтания дом…
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350
en_USEnglish