Къща село Ярлово

Информация за проекта

Представяме Ви проект, в категория „Еднофамилни жилищни сгради“, на къща. В този проект нашата цел беше създаване на цялостна концепция ,която да включва и да покрива всички нужни елементи за качествено обитаване. Освен интериорните решения, при планирането на къщата сме обърнали внимание и вписването и в околната среда, следвайки естетическия и функционален баланс. В основата на този проект, стои идеята за свързването на човека с природата, чрез дизайн, който да бъде катализатор към постигането на тази цел.

УСТОЙЧИВОСТ И ВПИСВАНЕ В ОКОЛНАТА СРЕДА


В днешно време устойчивостта трябва да се превърне във водещ инструмент при планирането и проектирането. В конкртения случай устойчивостта се отнася към влиянието на проектното решение върху околната среда, както и икономическите и социалните характеристики на проекта. Прилагането на принципите за устойчиво планиране ще доведе до намаляване на използване на ресурси, опазване на околната среда, намаляване на замърсяването, създаване на качествен и здравословен живот, създаване на здравословна среда. Поддръжката на къща изисква огромни енергийни разходи за създаване на комфорт и уют през всичките сезони. За тази цел проекта предлага няколко технологически решения.

Проектното решение предвижда местоположението на къщата да е ориентирано към по- ослънчената зона, като от към южната страна ще има дървета които през летния период ще спомагат да се избегне прегряване на сградата. При проектиране на прозорците и вратите, за да се постигне енергийна ефективност е предвидено прозорците да са с троен стъклопакет. Важна част при проектирането е създаване на вентилационна система която да осигури постоянен свеж въздух, което ще намали отварянето на прозорците, което довежда до охлаждане/затопляне и натрупването на прах.


Повече информацио относно създаването и концепцията на този проект, може да прочетете в нашия блог...

Галерия към проекта

en_USEnglish